Consult

Wat kun je verwachten als je bij mij op consult komt?
Vanuit verschillende opleidingen en trainingen neem ik het consult af. Hierin zit kennis vanuit Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Natuurgeneeskunde en Natuurlijk Ouderschap de meeste kennis in verworven.

Afhankelijk waar je voor komt ziet het consult er als volgt uit:

Kom je met je baby of kind?
Dan neem ik uitgebreid de tijd om naar jullie verhaal te luisteren. Daarnaast stel ik vragen over de gezondheid van je baby of kind, fysiek, mentaal en sociaal. Ook wil ik graag weten wat jullie hulpvraag is. Op basis hiervan zal ik eventueel ook een huisbezoek brengen, als dat fijn is, om in situaties zelf te kunnen ondersteunen of tips te geven. Je krijgt een uitgebreid plan van mij mee, en dit omvat altijd meerdere onderdelen.
Gaat je hulpvraag bijvoorbeeld over het onrustig slapen van je kind? Dan bevat het plan niet alleen pedagogische adviezen, maar bijvoorbeeld ook voedingsadviezen of ondersteuning met kruidentherapie. Lees ook eens mijn blog welke aspecten hier bijvoorbeeld in naar voren kunnen komen. Zelf neem ik ook mijn eigen ervaring van mijn beide kinderen mee, geen kind is hetzelfde! Voor elk kind lever ik maatwerk, en het ene advies omtrent bijvoorbeeld slapen geld niet voor het andere kind!

Kom je, omdat je ondersteuning wilt in je zwangerschap?
Dan neem ik uitgebreid de tijd om naar jouw verhaal te luisteren. Samen stellen we je hulpvraag en plan vast. Ik bekijk je fysieke, maar ook mentale en sociale gesteldheid. Ik neem allerlei onderdelen mee in het plan.
Je kunt last hebben van alleen angsten (bijv over de bevalling), of last hebben van misselijkheid, moeheid of hoofdpijn. Op elke klacht kan ik inspelen en neem daarin verschillende aspecten mee vanuit kruidentherapie, voeding, lichaamsgerichte behandelingen of leefstijladviezen. Ook kan ik natuurlijke tips en adviezen geven voor je bevalling en kraamtijd.

Kom je voor herstel na de bevalling? Voor jezelf en/of je baby?
Binnen de natuurgeneeskunde is er erg veel te ondersteunen in het herstel direct na of een lange tijd na de bevalling. Ik breng niet alleen jou als persoon in kaart, wat je sterktes en zwaktes zijn (fysiek, maar ook mentaal), maar bekijk natuurlijk ook je huidige klacht. Ik bekijk hoe we deze met natuurlijke middelen kunnen ondersteunen om jou weer in je kracht te krijgen. Daarnaast bekijken waar je baby ondersteuning nodig heeft en kan ik je tips, adviezen of zelfs een concreet plan geven met pedagogische adviezen, voeding, kruiden, enzovoorts. Lees ook eens mijn blog welke aspecten hier bijvoorbeeld in naar voren kunnen komen. Zelf neem ik ook mijn eigen ervaring van mijn beide kinderen mee, geen kind is hetzelfde!