Natuurlijk Ouderschap

Natuurlijk ouderschap, natuurlijk logisch! Maar wat is dat dan?

Misschien heb je al vaker de term natuurlijk ouderschap voorbij zien komen. Maar wat is dat nu eigenlijk?

Er zijn tegenwoordig meer websites en boeken aan gericht dan je denkt. De uitleg komt er eigenlijk op neer dat het een brede stroming is, met als basis een goede hechting tussen ouder en kind (attachtment parenting) (http://www.natuurlijkouderschap.org/wat-is-natuurlijk-ouderschap/).

Er zijn flink wat onderdelen die toegepast kunnen worden, waar je als ouder en gezin zijnde uit kunt pakken hoe dit bij jullie past, mits je snapt wat de voor en nadelen zijn van je keuzes en telkens de hechting als doel in je achterhoofd hebt.

Punten die hieronder vallen zijn, onder andere:

  • (lang) borstvoeding geven
  • (veilig) samen slapen
  • Dragen van je baby/kind
  • Natuurlijke geneeswijzen
  • Gebruik van natuurlijke, niet schadelijke materialen en verzorgingsproducten
  • Niet gecontroleerd laten huilen
  • Benoemen en erkennen van gevoel van je kind (sensitief ouderschap)

Het is dus nogal een groot begrip. Elk onderdeel is uitvoerig onderzocht en geeft de resultaten en belangen weer. Het is uiteraard geen verplichting. Als jij een onrustig slapend kind hebt wat jou de hele nacht wakker schopt, of snurkt? Of andersom? Dan maar tegen wil en dank samen blijven slapen, omdat dit dan zo geweldig bewezen is? Nee hoor, je in een keurslijf dwingen is alles wat deze stroming ten doel heeft. Het wil juist geen regels of klok mee geven, maar flexibiliteit en ruimte.

Onder Blog vind je meer informatie over de verschillende onderdelen; wat het nu eigenlijk inhoud, wat de voordelen zijn en hoe je dit in je gezin kunt toepassen.

Wil je graag weten hoe je dit zelf thuis toe kunt passen en wil je ook ondersteuning voor jullie gezondheid? Neem dan contact met mij op voor een consult. Samen gaan we kijken hoe ik jullie kan helpen om meer verbinding te krijgen, rust, structuur of iets anders waarnaar jullie op zoek zijn!